Bassängträning

Vi på Connos Kajak har valt att inte ha räddningsövningar i bassäng. Det ger en falsk trygghet. Den gången du går runt är det inte 27 grader i vattnet, vindstilla och nära till bassängkanten.

Det är alldeles för få personer som efter bassängträningen går ut och övar i realistiska förhållanden. Det är en bra idé att börja utomhus på sommaren och sen när du blir skickligare och vågar paddla på Vår och höst även övar räddningsteknik under dessa förhållanden.

Det är en väldigt intressant upplevelse att välta med torrdräkt, vantar och kapell i 5 gradigt vatten. Om det går vågor också så minskar marginalen för att göra fel. Den teknik du använde i bassängen visar sig inte vara tillräckligt bra!

Vi på Connos Kajak övar själva räddningsteknik under tuffa förhållanden. Självklart tänker vi på säkerheten och tränar aldrig själva.
Vi har också torrdräkt och säkerhetsutrustning för årstiden med oss i kajakerna eller i närheten.

Annonser

Om connoskajak

Jag har altid paddlat och älskar paddling i alla dess former. Mest blir det havspaddling och långfärd när jag inte kör Ski. Jag driver Connos Kajak tillsamans med min kollega Margareta.
Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s