Är nivåer nödvändiga?

Är det verkligen nödvändigt att dela upp paddlingen i olika nivåer? Alla kan väl paddla på sin nivå och det går bra ändå. Kan man ens dela upp det i nivåer? Att paddla är väl bara att paddla så länge man kan hålla balansen, eller?

Tänk dig en paddlingsexpedition där halva gruppen paddlar i lugn takt med 2 km/h medan den andra halvan flyger fram i 6 km/h. Inom loppet av en kvart kommer gruppen att vara som bortblåst. Paddlarna kommer att vara utspridda över ett område där avståndet mellan den första och sista paddlaren är över 1 km. Det är som att förlora kontakten helt och hållet. Som ledare skulle det vara en utmaning att hålla överblicken över en sådan spridd grupp. Och framförallt, hur skulle du hinna hjälpa någon?

Kanske finns det något att säga för att dela upp paddlingen i olika nivåer. Det skulle göra det lättare att hålla ihop gruppen och skapa en gemensam upplevelse. De som föredrar en mer avslappnad paddling kan njuta av lugnet och naturen medan de som är mer äventyrslystna kan utmana sig själva med snabbare hastigheter. På så sätt kan alla njuta av paddlingen på sitt sätt och samtidigt hålla samman som en grupp.

Det är kanske inte bara att paddla. Genom att dela upp paddlingen i nivåer kan vi göra det mer organiserat och säkerställa att alla kan njuta av aktiviteten. Det handlar inte om att raljera eller förlöjliga, utan snarare om att skapa en balanserad och underhållande upplevelse för alla inblandade

Om connoskajak

Jag har altid paddlat och älskar paddling i alla dess former. Mest blir det havspaddling och långfärd när jag inte kör Ski. Jag driver Connos Kajak tillsamans.
Detta inlägg publicerades i frilufttsteknik, paddelteknik och märktes , , . Bokmärk permalänken.